Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі середня зарплата підвищиться до 5 тис. гривень?

У Тернополі середня зарплата підвищиться до 5 тис. гривень?

14.12.2016, 17:30
У Програмі соціально-економічного розвитку Тернополя на 2017 рік йдеться про зростання рівня середньої зарплати тернополян.

Сьогодні, 14 грудня, її розглянули та своїми голосами підтримали члени виконавчого комітету міської ради.

Так, у наступному році основні сили планують спрямувати на розвиток у Тернополі підприємництва та туризму – налагоджуватимуть комунікацію з бізнесменами та механізм підтримки їхньої діяльності, популяризуватимуть місто в Україні та за її межами.

Також продовжать вдосконалювати енергоефективність Тернополя, екологію міста покращуватимуть шляхом реконструкції вже існуючих насаджень, облаштовуватимуть нові зелені зони.

Серед іншого, Тернопіль планують зробити лідером впровадження електронного врядування. Досягти цього, йдеться в Програмі розвитку, вдасться шляхом введення в систему управління містом інформаційних технологій, пише БезТабу.

«У результаті проведених заходів очікуємо ріст середньомісячної заробітної плати на 19,1%, тобто до 5 тис. грн, - коментує начальник міського управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак. - Очікуємо збільшення прямих іноземних інвестицій на одну особу до рівня 80 доларів або на 8,7%. Ріст обсягу реалізованої продукції на 15%. Середньомісячний товарооборот на одну особу – на 15,3%».

Як відомо, сьогодні в Тернопільській області спостерігається найменший розмір середньої зарплати в порівнянні з іншими регіонами України – 3 764 грн.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
152