Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Активісти назвали імена чиновників та депутатів Франківщини, які замішані у корупційних схемах під час проведення державних закупівель

Активісти назвали імена чиновників та депутатів Франківщини, які замішані у корупційних схемах під час проведення державних закупівель

14.12.2016, 16:14

Міська рада Рогатина, на чолі із Сергієм Насаликом була помічена у корупційних схемах під час тендерної закупівлі.

Про це сьогодні, 14 грудня, під час прес-конференції повідомили громадські активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», — інформує 0342.ua

"Справа стосується закупівлі сміттєвоза за 650 тис. грн. Сама закупівля була нічим іншим, як зрежисованою театральною виставою з чітко прописаними ролями переможця та учасниками, що були для створення штучної конкуренції. У торгах перемогла фірма ТзОВ «Інтергарант». Засновником та керівником ТзОВ «Інтергарант» є Малецький Любомир Остапович, депутат Рогатинської міської ради від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Керівником ТзОВ ПВП «Укрлісекспорт» до червня 2016 року був Третяк Ігор Степанович, депутат Рогатинської районної ради від Української партії. Окрім того, засновником та кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ ПВП «Укрлісекспорт» є Третяк Романія Остапівна, припускаємо дружина Ігоря Степановича, які проживають за однієою адресою. Любомир Малецький та Ігор Третяк також спільно володіють ТзОВ «МАЗ-сервіс», де кожен з них володіє 33% статутного капіталу", — зазначив координатор Руху «Під контролем» Мирослав Сімка.

У торгах перемогла фірма, засновником та керівником якої є депутат від БПП

У порушенні Закону під час закупівлі сміттєвоза був помічений і міський голова Снятина. Під час проведення тендерної закупівлі машини сміттєвоза, було порушено норму Закону "Про здійснення державних закупівель", зокрема в документації конкурсних торгів замовник неправомірно встановив кваліфікаційні критерії до учасників та противозаконно визначив критерії оцінки пропозицій учасників. Також замовник в порушення законодавства не оприлюднив протокол оцінки пропозицій учасників торгів. 

У порушенні закону України "Про здійснення тендерних державних закупівель" підозрюють і директора ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Василя Рущака. За інформацією активістів, під час проведення тендерної закупівлі труб та арматури замовник неправомірно визначив переможця процедури закупівлі, а саме — ТОВ "Енергоресурсмонтаж". І це, незавжаючи на те, що що дана пропозиція не відповідала вимогам замовника. Тож тут простежується дискримінаційних підхід до оцінки. З огляду на це, антимонопольний комітет зобов'язав замовника скасувати неправомірне рішення та відмінити процедуру закупівель.

У Івано-Франківській області понад десяток райдержадміністрацій не провели жодної закупівлі через систему тендерних державних закупівель Prozorro

За словами активіста Мирослава Сімки, у Івано-Франківській області понад десяток райдержадміністрацій не провели жодної закупівлі через систему тендерних державних закупівель Prozorro. Зокрема, це Богородчанська, Городенківська, Долинська, Рожнятівська, Тисменецька, Тлумацька, Верховинська, Калуська, Косівська, Надвірнянська, Рогатинська райдержадміністрації. 

"Малоймовірно, що за час функціонування системи, ці райони не здійснили жодної закупівлі і не провели ніяких торгів", — резюмував Сімка. 

Як ілюстувалося раніше в інфографіці, менше третини державних закупівель в Івано-Франківську проводиться через систему Prozorro.

Згадали активісти і про те, як тендер на закупівлю гарячого харчування для школярів виграла дружина директора цієї ж школи.

IHym_z-FW7Y

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франківська влада, обійшовши систему Prozzoro, здійснила закупівель на 28 мільйонів гривень

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
123