Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Хто є найбільшим зарплатним боржником на Тернопільщині?

Хто є найбільшим зарплатним боржником на Тернопільщині?

26.06.2016, 22:00
Роботодавці Тернопільщини заборгували працівникам 4,6 млн. грн. Левова частка боргу припадає на державні та комунальні підприємства.
Основними боржниками є державне підприємство «Санаторій «Збруч», де заборгованість становить 1,58 млн. грн. На майно та рахунки підприємства накладено арешт, розглядається можливість передачі санаторію на баланс Тернопільської ОДА.
«Почесне» друге місце посідає Тернопільське державне науково-технічне підприємство «Промінь», заборгованість на якому склала 1,3 млн. грн. Причиною утворення та зростання боргів є відсутність замовлення для забезпечення ефективної та стабільної роботи підприємства, пише Номер один.
До трійки кращих зі знаком мінус увійшло також приватне ВАТ «Текстерно». Заборгованість 726 тис. грн. з 16 січня 2014 року перебуває у процедурі санації, керівником якої призначено Катерину Александрову. Підприємство частково відновило роботу, дана заборгованість погашається за рахунок готової продукції.
Тернопільське обласне комунальне підприємство «Фірма «Тернопільавіатранс» теж серед найбільших боржників – 248,5 тисячі гривень. Як розповіли в обласній адміністрації, в обласному бюджеті передбачено надання субсидії, дотації на виплату заробітної плати працівникам аеропорту, за рахунок чого зарплатний борг має зменшитись.
І замикає п’ятірку цього невтішного рейтингу сільськогосподарське ТзОВ «Джерело» – 228, 4 тис. грн., яке з 2006 року перебуває у процесі банкрутства, майно якого неодноразово виставлялось на аукціон, але не реалізовано через відсутність покупців.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
199