Господарка » На Театральній площі Тернополя волонтери проводять ярмарок


16:00 от admin
На благодійному ярмарку від “Самооборони Майдану Тернопільщини” можна купити пряники, паски, вишивку та багато інших речей, які волонтери разом з тернополянами робили власноруч. Продають навіть живу черепаху.
Ярмарок проходить на Театральному майдані у суботу, 16 квітня. Триватиме до 18.00.
- “Самооборона” продає те, що робила своїми руками. - каже волонтер Лілія Мусіхіна. - Це писанки, сумки, віночки, вишивка та багато інших речей. Також до нас долучились тернополяни, які вміють щось робити своїми руками. Ми сподіваємось виторгувати щось на армію. Продаємо навіть черепаху, яку нам принесли тернополяни.
Волонтери напекли близько 4000 пряників, які до речі спекли за ніч, а розмальовували їх ще тиждень. Писанки почали писати від початку посту, каже Лілія. Пасочки на ярмарок принесли люди, а волонтери їх розмалювали, пише 20хвилин. Ціни на ярмарку різні — від 10 до 3 500 грн. До волонтерів “Самооборони Майдану Тернопільщини” також долучились майстри народних ремесел, які роблять речі з дерева.
- Зараз люди уже збідніли, третій рік війни це досить серйозно, - говорить Лілія Мусіхіна. - І ми розуміємо, що мусимо щось робити, допомагати армії, бо якщо зараз їх не підтримувати, то не факт, що наші внуки взагалі знатимуть, що таке Україна.
Зібрані кошти з ярмарку підуть на придбання авто для бійців АТО. - Близько двох місяців тому ми взяли авто в розстрочку і досі не можемо зібрати гроші, щоб віддати за нього, - пояснює волонтер. - Тому надіємось, що сьогодні назбираємо грошей з продажу випічки та речей. Якщо говорити про потреби загалом, то зараз аж такої страшної біди як минулого та позаминулого року немає. Є речі, які бійцям необхідні, але їх ними не забезпечують.
Насамперед, каже Лілія, це авто, оптика, планшети. Це дорогі речі і бійці самотужки їх придбати не можуть.


На Театральній площі Тернополя волонтери проводять ярмарок (фото) (фото) - фото 1На Театральній площі Тернополя волонтери проводять ярмарок (фото) (фото) - фото 1На Театральній площі Тернополя волонтери проводять ярмарок (фото) (фото) - фото 1

"0352.com.ua"