Господарка » Ресурсний центр ОСББ відкрили у Тернополі


10:00 от admin
Черговий крок на підтримку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків зробила Тернопільська міська рада. Адже із 15 квітня у Тернополі розпочинає свою роботу Ресурсний центр підтримки ОСББ з питань чистої енергії, де тернополяни зможуть отримати корисну інформацію щодо діяльності ОСББ та питань енергомодернізації та енергоефективності.
У Тернополі сьогодні більше 1300 багатоквартирних будинків. Враховуючи те, що з 1 липня зміниться система обслуговування житла, то людям необхідно або створювати ОСББ, або будинкам назначатимуть управителів.
Зберегти житло у належному стані, забезпечити його належним обслуговуванням — головна задача на найближчі півроку. Саме цій меті служитиме ресурсно-інформаційний центр. Тут надаватимуть тернополянам консультації представники банків, виробники енергоефективного обладнання, фахівці ЖКГ та діючих у місті ОСББ. Вони розповідатимуть, як створити ОСББ, як управляти будинком, як утеплити будинок і т.д. Окрім того, ми хочемо допомогти усім ОСББ отримати енергетичний паспорт, у якому буде проаналізовано, скільки споживається енергії, як можна зекономити і т.д.
Цей та інші проекти, які пов’язані з реформою ЖКГ, термомодернізацією стали реальністю за допомоги закордонних партнерів з USAID. 
Ресурсний центр підтримки ОСББ з питань чистої енергії знаходиться на вул. Коперника,1 (1 поверх) в управлінні ЖКГ.

"0352.com.ua"