Господарка » Українська діаспора зібрала та передала гостинці дітям тернопільських бійців АТО


22:30 от admin
Юні українці з діаспори, об’єднані в лавах Спілки Української Молоді, зібрали та передали подарунки для своїх ровесників в Україні, батьки яких виконують бойові завдання в зоні АТО.
Прибув подарунковий вантаж й на Тернопільщину. Його надіслали СУМівці з осередків міст Нью-Йорк, Стемфорд, Гартфорд Спілки Української Молоді в Америці (США).
«Це понад 130 пакунків з одягом, взуттям, шкільним приладдям та солодощами», - розповіла голова Тернопільської міської  організації  СУМ в Україні Тетяна Денис.
Гостинці, в рамках акції «Теплом зігріємо серця», планують доставити адресатам напередодні дня Святого Миколая та в часі Різдвяних  свят, пишуть Тернополяни
«В першу чергу такі подарунки ми передамо дітям, батьки яких загинули на Сході країни, обороняючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави, дітям з особливими потребами, чиї батьки перебувають в зоні АТО», - каже координатор Тернопільського етапу акції Мар’яна Марець.
Крім дітей з сімей військових, гостинці отримають й малюки з родин вимушених переселенців.
«Звісно, що охопити всіх наша акція не зможе. Однак, віримо, - вона зігріє серця тих хлопців та дівчат, які втратили рідну людину, подарує відчуття свята тим, хто покинув рідну домівку», - кажуть організатори акції.
На думку СУМівців, окрім практичного, ця акція має й велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу, незалежно від місця їх проживання чи віку.
Про важливість такої акції наголосила офіцер відділу зв’язків з громадськістю Олена Величанська: «Дуже тішить, що наша співпраця є системною. Щиро дякую від всіх наших бійців від їх сімей за цю величезну добру справу! Дякую небайдужим українцям, які долучаються до цієї роботи. Такі подарунки будуть для дітей приємною несподіванкою. Тільки спільно, тільки всі разом ми переможемо!».
Варто зазначити, що акцію «Теплом зігріємо серця» члени Спілки Української  Молоді проводять вже вдруге.
Загалом ж цього року СУМівці з США, Канади, Великобританії та Австралії надіслали в Україну понад 1500 пакунків з  гостинцями для своїх ровесників, які проживають в різних  куточках нашої країни.
Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна».
Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії. 
В основі виховної системи СУМу є теоретичні напрацювання Григорія Ващенка – відомого українського педагога, який вперше розробив систему національного виховання. 

"0352.com.ua"